Sax.nu: Stadsstrand Deventer werkt samen met Saxion-studenten

Op sax.nu vonden wij onderstaand bericht:

Stadsstrand Deventer werkt samen met Saxion-studenten

Het bericht werd vorige maand goed ontvangen: de plannen voor een stadsstrand in Deventer en de mogelijke samenwerking met Saxion. Studenten Ruimtelijke Ontwikkeling werken mee en als alles spoedig verloopt, gaat het strand in april 2016 al open.

Studenten Ruimtelijke Ordening & Planologie en studenten Stedenbouwkundig Ontwerpen hebben in hun tweede jaar een aantal studiepunten waar geen bestaand project bij hoort. De opdrachten om die punten te halen, vinden ze bij het Saxion stadsLAB. “Externe opdrachtgevers kunnen bij het stadsLAB aankloppen met klussen die ze nog hebben liggen. Dat kan gaan om opdrachten van adviesrapporten tot marktonderzoek”, vertelt Rik Zeeuwen, docent bij de academie Bestuur, Recht en Ruimte.

Ondernemer Koos Janssen begon in augustus de Facebook-pagina ‘Deventer verdient een écht stadsstrand aan de IJssel’, die ondertussen bijna 4.500 likes heeft. De vraag is er, dus werd het idee snel doorgezet en hoopt Janssen al in april 2016 de eerste bezoekers te verwelkomen in zijn pop-up paviljoen. Maar voordat dit gaat gebeuren, moet er nog het een en ander gedaan worden. Daarom riep hij via het stadsLAB de hulp van een aantal Saxion-studenten in.

Begeleidend docent Zeeuwen vertelt waar de vraag lag: “Voordat het stadsstrand gerealiseerd kan worden, moet er eerst gekeken worden naar de nodige vergunningen en moet er natuurlijk een ontwerp komen. Drie studenten hebben in korte tijd beziggehouden met planologie met een adviesrapport als uitkomst, de overige vijf studenten gaan aan de slag met het ontwerpen en verbeelden van het idee.”

Student Robert van ’t Veld en zijn studiegenoten houden zich bezig met de visualisatie: “De 2D tekening is zo goed als af. Enkele van ons kunnen met Artlantis werken, dit is een Render programma dat wordt gebruikt in het beroepsveld voor het maken van mooie conceptvisualisaties. Dat is wat wij voor het stadsstrand gaan doen.”

Wanneer het werk van de studenten voor de buitenwereld zichtbaar wordt is onduidelijk. Wel houdt de eigenaar via de Facebook-pagina van Deventer Stadsstrand de enthousiastelingen up to date.

Link naar dit nieuwsbericht op Sax.nu

Bericht achterlaten