Reportage RTV Oost over initiatief Deventer stadsstrand

Vanmorgen hebben wij ons toch maar laten overhalen door een enthousiaste verslaggever van  RTV Oost om eens wat meer over ons initiatief, onderzoek en haalbaarheid van het leukste idee van Deventer te vertellen. Er is een radio item (klik hier om te luisteren) en een korte tv-reportage (klik) gemaakt voor TV Oost.

Plan voor stadsstrand Deventer krijgt steeds meer bijval; 5000 likes op Facebook

“De ijsschotsen liggen nog in de uiterwaarden, maar de plannen voor een stadsstrand aan de IJssel in Deventer worden in de stad enthousiast ontvangen. Tegenover het stadsfront, naast de opgang van de Wilhelminabrug, moet het strand komen.

Initiatiefnemer Koos Janssen droomt er al jaren van: het Deventer stadsstrand. “Je hebt er een geweldig uitzicht op de mooiste skyline van Nederland. Daarnaast is de plek goed bereikbaar, op loopafstand van de binnenstad. En mocht er iets gebeuren, dan kunnen ook hulpdiensten hier makkelijk terecht.”

Vlonderterras en strandtuin

Janssen wil van april tot september met demontabele, mobiele zeecontainers een horecagelegenheid bij het strand realiseren. “Met die zeecontainers kun je tegenwoordig hele mooie dingen doen”, zegt hij.

Er omheen komt een vlonderterras, een veilige strandtuin voor kinderen en een zonneweide waar mensen met hun handdoekjes kunnen liggen. “En het motiveert enorm dat de stad het omarmd heeft”, verwijst Janssen naar de 5000 likes op Facebook, die zijn project inmiddels heeft.

Ruimte voor de Rivier

Het stadsstrand is gepland aan de nieuw uitgegraven verbinding tussen de IJssel en de Bolwerksplas. Een brede waterweg die gerealiseerd is in het kader van Ruimte voor de Rivier. “Maar ik denk dat het verkeerd is om te stellen dat instanties niet happig zijn op een strand op deze plek. Het is lastig, maar er is nog niemand geweest die gezegd heeft dat het niet kan. En zolang dat niet het geval is blijf ik volhouden. Dan ben ik een eigenwijze piemel. Maar april 2016 komt te snel, ik hoop het volgend jaar voor elkaar te hebben.”

Link naar uitgebreide pagina op RTV Oost over ons initiatief