Lokaal ondernemen

Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij zoveel mogelijk willen werken met producten uit Deventer en de directe omgeving van onze Hanzestad. Wij streven er dan ook naar dat 90% van onze leveranciers van producten en diensten zich binnen een straal van 5 kilometer van het stadsstrand bevinden. Daarbij willen wij met name samenwerken met (lokale) ondernemers en leveranciers die onze manier van duurzaam ondernemen ondersteunen of verder doorontwikkelen.

“Het initiatief heeft absoluut een meerwaarde voor de stad, zowel voor de eigen bewoners als voor de bezoekers. Het sluit naadloos aan bij de ambities van de economische visie DEVisie 2020 welke door vele partijen uit de stad is omarmd. Het verhoogt de beleving van de binnenstad (pijler Boeiende Beleefstad). Het initiatief kan extra bezoekers aantrekken en kan ook de verblijfsduur van de bezoekers van de binnenstad verlengen.”

College Burgemeesters & wethouders

College Burgemeesters & wethouders

Gemeente Deventer

Door stadsstrand centreert de recreatie zich ook mooi tussen de twee bruggen voor de stad, waardoor andere uiterwaardgebieden misschien wat minder recreatieve druk ondervinden.

Stichting IJssellandschap

Stichting IJssellandschap

Bericht op Facebook

ECONOMISCHE VISIE DEVENTER 2020

Onder het motto ‘Zet Deventer op de kaart’ voeren ondernemers, instellingen en gemeente de komende jaren tal van projecten uit om de onderscheidende kwaliteiten van Deventer te versterken.” Er zijn volgens de visie 3 kansrijke speerpunten voor de economie van Deventer. Ons initiatief sluit aan op meerdere doelstellingen die de Gemeente Deventer uitspreekt in haar #DEVisie2020 voor  “Boeiende Beleefstad”.

DEVENTER BOEIENDE BELEEFSTAD

Visie Deventer Boeiende Beleefstad: “Met zijn historische binnenstad, de IJssel en het groene buitengebied heeft Deventer sterke troeven in handen. Het is een stad waar je graag wilt wonen, werken en verblijven. Deventer kan zich meten met steden als Maastricht en Den Bosch, maar is veel minder bekend bij het grote publiek. Daar moet verandering in komen.”

SAMENWERKING MET SAXION HOGESCHOOL

Tijdens onze onderzoeksfase werken wij samen met docenten en studenten van Saxion Business School en Saxion Urban Studies. Samen werken aan het leukste idee van Deventer noemen we dat.

  • diverse onderzoeken voor vergunningen
  • diverse 2d en 3d schetsen
  • Gastcollege’s Saxion Hospitality Businesschool | HTRO