’t mooiste plekje langs de IJssel…

Zie je ’t al voor je? Met je voetjes in het gras, een drankje in de hand, vlak bij de IJssel, met uitzicht op de mooiste skyline van Nederland? Zo is Deventer toch op z’n aller mooist?! We zijn ontzettend dankbaar dat we samen met jullie van deze unieke locatie mogen genieten.

Het Deventer Stadsstrand is als stichting zonder winstoogmerk in ’t leven geroepen om natuur, bewoners, recreatie en horeca samen te laten komen op één van de mooiste plekjes van onze prachtige Hanzestad. Iedereen is van harte welkom! Zolang we er samen maar voor blijven zorgen dat het stadsstrand de natuur en leefbaarheid van het gebied ten goede komt.

Met de toegenomen drukte is aan de prachtige IJsseloever de laatste jaren ook de overlast toegenomen. De komst van het stadsstrand biedt met voldoende afvalbakken en een toiletvoorziening niet alleen een unieke locatie voor recreatie, maar tegelijkertijd een structurele oplossing voor onnodig zwerfafval en een gebrek aan toezicht.

Woeste Willem Speeltuin | Omgeving Deventer Stadsstrand
Natuurspeelplaats Woeste Willem

Een groene avontuurlijke natuurspeelplaats in de stadsuiterwaarden van Deventer; voor iedereen en voor niets! Spelen in de rivierklei, met boomstammen, grote stenen en smalle bruggetjes en lekker struinen tussen het riet en de bloemen! Woeste Willem vind je richting de spoorbrug.

Bowling de Worp | Omgeving Deventer Stadsstrand
Buitensociëteit & Bowling Deventer

Al meer dan 40 jaar een begrip in Deventer en omgeving. Je kunt hier terecht voor sport-, magic- en discobowlen, een kinderfeestje, een uitje met collega’s, vergaderen, trouwen of zelfs voor een groot evenement. Ook kan je bij de buitensociëteit lunchen, dineren en genieten van een high tea.

Stadscamping | Omgeving Deventer Stadsstrand
Stadscamping Deventer

Direct aan de oever van de IJssel met uitzicht op het mooie centrum van de Hanzestad Deventer kun je kamperen. Een bijzondere plek voor een camping. Alsof je in Frankrijk bent, dichtbij een mooie stad en toch rustig en gemoedelijk.

Sandton IJsselhotel | Omgeving Deventer Stadsstrand
Sandton IJsselhotel

Het Sandton IJsselhotel is een luxe designhotel direct aan de IJssel, met een prachtig uitzicht op Deventer. Het hotel ligt vlakbij het Stadsstrand en de pont. Sandton is een collectie unieke hotels in Nederland en België met geweldige locaties, waar je kunt rekenen op  sympathieke gastvrijheid.

Bolwerksmolen | Omgeving Deventer Stadsstrand
Bolwerksmolen

De Bolwerksmolen bestaat sinds 1863 en is een Houtzagerij. Hij draait nog steeds in zijn volle pracht en wordt beheerd door voornamelijk vrijwilligers en onderhouden door donaties. Je kunt er hout en meubels kopen.  De Molen is op dinsdag en zaterdag open van 9.00-17.00 uur. Bolwerksweg 8.

Meadow-Deventer
Meadow Deventer

Op het Deventer Stadsstrand zelf bevindt zich tevens horecavoorziening Meadow. Dit pop-up concept is ieder jaar geopend van 1 april t/m 31 oktober. Mensen die op het stadsstrand toeven, mogen daar gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en kunnen er bovenal heerlijk eten & drinken.

Wees zuinig op elkaar en

de natuur

Het stadsstrand ligt dichtbij één van de 160 Natura 2000 gebieden in Nederland. Een Natura 2000 gebied is het leefgebied voor (zeldzame) planten, vogels en andere dieren. Deze leefgebieden worden beschermd om verdere achteruitgang te voorkomen.

Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. Dit netwerk vormt de hoeksteen van het beleid van de EU voor behoud en herstel van biodiversiteit.

Omdat we met het stadsstrand zo dichtbij dit beschermde natuurgebied zitten, hopen we dat iedereen ook met groot respect om zal gaan met de natuur en de omgeving en dat we samen aandacht hebben voor het schoonhouden van deze prachtige omgeving.