Kunstkring Voorst maakt kunstwerk van zwerfafval IJsseloevers Deventer

Kuntenaars en leden van de Kunstkring Voorst gaan op zaterdag 1 juli vanaf 9:45 uur samen met werkgroep WorpWegWerpVrij zwerfafval prikken aan de Worpzijde van de IJssel. Het verzamelde afval zal dit keer niet afgevoerd worden door Cambio Buurtbeheer uit Deventer maar worden verzameld en verwerkt in een kunstwerk dat vanaf 19 augustus tentoongesteld zal worden bij de Kunstkring Galerie de Statenhoed in Twello. Dit allemaal in het teken van de IJsselbiennale met het thema “klimaatverandering”.

 
Kunstkring Voorst en WorpWegWerpVrij zijn in contact gebracht door Stichting Deventer Stadsstrand, die nauwe contacten onderhoudt met de vrijwilligers op de Worp. Zij houden al jarenlang maandelijks de IJsseloevers schoon. Het kunstproject sluit goed aan bij de positieve en ludieke wijze waarop beide partijen samen de steeds groter wordende problematiek rondom zwerfafval langs de IJssel willen belichten.
 
Met het kunstwerk stroomt de IJssel dwars door galerie ‘De Statenhoed’ in Twello, en in dit mini-rivierlandschap zijn verder allerlei bijzondere andere kunstwerken te bewonderen. Ook zijn er beelden (van o.a. hout, brons, glas) die verspreid liggen verspreid in het landschap en schilderijen die geïnspireerd door de IJssel.  
 
Ook zo’n hekel aan zwerfafval? WorpWegWerpVrij verzamelt elke eerste zaterdag van de maand om 9:45 bij het Hovenhuus op de Worp. Het prikken duurt ongeveer 2 uurtjes en na afloop is er een drankje bij plaatselijke horeca. 
Volg WorpWegWerpVrij of Kunstkring Voorst op Facebook.