ZATERDAG 3 JUNI: EERSTE STADSSTRAND KLUSOCHTEND

Het containerpark op het perceel van het toekomstige stadsstrand is inmiddels verwijderd en het terrein is opnieuw geëgaliseerd en ingezaaid door de aannemers. Helaas is er echter opvallend veel puin en aangespoeld afval achtergebleven op deze plek.

Dit moet eigenlijk verwijderd worden voordat het nieuwe gras echt begint te groeien. Zo kan het perceel zo optimaal mogelijk herstellen en ontstaat er straks een veilige en schone plek waar we samen kunnen spelen, sporten, recreëren en genieten.

ZATERDAG 3 JUNI:
Daarom organiseren wij op zaterdag 3 juni een Stadsstrand Klusochtend. Op deze dag willen wij samen met vrijwilligers en vrienden van het stadsstrand het perceel en de omgeving opruimen en netjes maken. De gemeente heeft inmiddels al toegezegd dat zij het afval willen afvoeren en nieuwe weidepalen zal plaatsen.

Voor deze klusochtend zoeken we mensen die ongeveer 2 uurtjes willen helpen opruimen. De werkzaamheden bestaan voor 95% uit het verzamelen van vooral (bak)stenen en ander (bouw)afval. We willen om 9:00 uur verzamelen en starten en verwachten uiterlijk 12:00 uur klaar te zijn. Hoe meer mensen komen helpen, hoe sneller we klaar zijn…

UPDATE: UITBREIDING ACTIE

In samenwerking met o.a. Worpwegwerpvrij en Jutten met Jon breiden we de actie uit naar de andere IJsselstrandjes en het Worplantsoen. Meer info volgt…

 

Natuurlijk zorgen wij voor koffie met wat lekkers en verse belegde broodjes 🙂

WANNEER?

Op zaterdag 3 juni 2017 verzamelen we om 9:00 uur verzamelen op het stadsstrand. Uiterlijk rond 12:00 uur willen we klaar zijn.

WAT GAAN WE DOEN?

De exacte taken zullen we binnenkort met jullie delen. Denk in ieder geval aan afval prikken, stenen verwijderen etc.

MOET IK NOG WAT MEENEMEN?

Het zou handig zijn als jullie het volgende kunnen meenemen:

Werkhandschoenen

 

Laarzen of werkschoenen

 

Hark/Schop

 

Afvalprikkers

 

Kruiwagens