Ingenieurs van Antea Group helpen bij onderzoek naar mogelijkheden Deventer stadsstrand.

Initiatiefnemer Koos Janssen krijgt ondersteuning van de ingenieurs van de Antea Group bij zijn onderzoek naar de haalbaarheid van een stadsstand bij de Bolwerksplas, aan de Worpzijde van de IJssel. Dit gerenommeerde ingenieurs en adviesbureau, bekend van talloze projecten in Nederland en daarbuiten, heeft al jaren een vestiging in Deventer en van hieruit wordt het initiatief dan ook met veel belangstelling gevolgd.

“Wij weten als geen ander hoe complex en tijdrovend dit soort onderzoeken kunnen zijn en waar je als initiatiefnemer tegen aan kan lopen. Wij vinden zijn plan dusdanig sympathiek dat wij met een aantal afdelingen besloten hebben om samen onze expertise en netwerken aan te spreken om te kijken hoe wij dit mooie idee voor Deventer zouden kunnen ondersteunen” zegt Jeroen Officier, projectmanager Ruimtelijke Ontwikkeling.

Koos Janssen is erg blij met de gemaakte afspraken. “De hulp van een bedrijf als Antea Group is natuurlijk iets waar ik alleen maar van had kunnen dromen” reageert hij. “Ik liep de laatste tijd een beetje vast met een aantal zaken. Het is fantastisch dat er nu een uitgebreid en vooral onderbouwd rapport zal worden aangeleverd door professionals met jarenlange ervaring waarmee ook de gemeente, provincies en andere betrokken instantie verder kunnen. Dat zal iets meer indruk maken dan als ik zelf iets op een bierviltje aanlever natuurlijk. ”

Janssen heeft altijd aangegeven open te staan voor alle soorten van samenwerkingen die zijn plan voor een tijdelijk strand met laagdrempelige horeca positief ondersteunen. Zo werkt hij ook al samen met Ecotierra Ecologisch Adviesbureau en met studenten en docenten van Saxion Hogescholen. “Antea Group heeft mij voldoende kunnen overtuigen dat zij mijn visie over de meerwaarde van een stadsstrand voor Deventer delen. Daarnaast is het natuurlijk een mooie manier om hun betrokkenheid en binding met Deventer te benadrukken . Een win-win situatie waardoor de komst van een stadsstrand stapje voor stapje weer een stukje dichterbij lijkt te komen.”

 

De Antea Group is wereldwijd in 90 landen actief
De Antea Group is wereldwijd in 90 landen actief