Gastvrije stichting

Met respect voor mens, dier en omgeving

Worp-wegwerpvrij

Het Deventer Stadsstrand is jaarlijks in de maanden april t/m oktober openbaar toegankelijk van zonsopgang t/m zonsondergang. Iedereen is van harte welkom! Recreanten kunnen lekker sporten, chillen, zonnebaden, eten en drinken op de openbare en vrij toegankelijke stadsweide. Bovendien mag iedereen gebruik maken van de faciliteiten bij de horecavoorziening, zoals toiletten, een drinkwaterpunt, fietsenrekken en afvalbakken. Onze stadsweide is niet alleen de ideale locatie voor een gezellige picknick, maar is tevens een fijne en unieke speelplek waar kinderen kunnen spelen met het leukste wat de natuur te bieden heeft: gras, zand en water.

Meadow is het horecaconcept op het Deventer Stadsstrand. Een duurzame pop-up horecagelegenheid in gebruikte zeecontainers met houten vlonderterrassen, vintage meubilair, loungebanken, parasols en planten. Het biedt mogelijkheden om te kunnen ontbijten, koffiedrinken, eten en borrelen. Naast de mogelijkheid om op het terras wat te kunnen eten en drinken is er een kiosk waar je je favoriete koffie een fruitijsje, frisdrank of tosti kunt bestellen.

En we hopen er samen met jou voor te zorgen dat het stadsstrand en de prachtige IJsseloever met de natuur eromheen schoon blijven. Wij willen daarom ook een beroep doen op jouw eigen verantwoordelijkheid en je vragen om je eigen spullen weer allemaal mee te nemen en je eigen afval in de afvalbakken te doen. Zo houden we het met elkaar en voor iedereen leuk. Voor mens, dier en de natuur.  Op het stadsstrand zullen met enige regelmaat sportieve/creatieve activiteiten en kleinschalige evenementen plaatsvinden. Het Deventer Stadsstrand is géén plek voor grootschalige en/of nachtelijke muziek/dance events. Versterkte muziek is bovendien uitsluitend tijdens evenementen mét een vergunning toegestaan.

Praktische informatie

Goed om te weten:

Zwemverbod

I.v.m. wet- en regelgeving is zwemmen verboden.

Sport

Wekelijks worden er diverse groepslessen en sportieve activiteiten georganiseerd.

Eten & drinken

Barbecues, open vuur en bezorg- of afhaalmaaltijden zijn niet toegestaan. Voor eten en drinken kun je terecht bij Meadow.

Picknicken

Een perfecte locatie voor een picknick!

Natuur

Behandel dier en natuur met respect door o.a. de afvalbakken te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn & je plek netjes achter te laten.

Toiletten

Er kan gebruik gemaakt worden van de dames- en herentoiletten bij Meadow, mits deze netjes achter worden gelaten.

Spelen

Het Deventer Stadsstrand is de ideale plek om te spelen en ravotten! De gehele weide tot de rand van het water is toegankelijk.

Glas is verboden

Met veel blote voeten en spelende kinderen is glaswerk op het strand en de weide logischerwijs niet toegestaan.

Geen versterkte muziek

Elke vorm van versterkte muziek waarmee je de andere bezoekers van jouw favoriete muziek kunt voorzien is niet toegestaan.

Parkeerplekken

Op de Worp kan gratis geparkeerd worden, maar we hopen natuurlijk dat jullie zoveel mogelijk met de fiets of te voet komen.

Geen voertuigen

Het is niet toegestaan om fietsen, scooters of andere voertuigen mee te nemen op 't strand (m.u.v. bijvoorbeeld rollators & kinderwagens).

Honden aangelijnd

Tussen 1 april en 30 oktober zijn ook honden, mits aangelijnd, van harte welkom op het stadsstrand, de weide en bij Meadow. Het stadsstrand is geen uitlaatplek.

Kunnen we op jou rekenen?

Teksten op een pagina als deze klinken vaak enigszins belerend, maar we rekenen oprecht op jouw medewerking. Alleen onder deze voorwaarden hebben wij het stadsstrand namelijk mogelijk kunnen maken en kan het blijven bestaan.

En tsja, als je het niet eens bent met “onze regeltjes” vinden we dat geen enkel probleem, maar dan moet je misschien concluderen dat het Deventer Stadsstrand niet helemaal jouw plek is en dat je beter ergens anders naartoe kunt gaan. De IJssel is immers 125 km lang 😉

Heb je een tof idee?

om het stadsstrand nog leuker te maken?

We staan open voor alle leuke tips, ideeën en vormen van samenwerking die het stadsstrand versterken. Neem gerust contact met ons op!

Contact