Terrein en omgeving Deventer stadsstrand is opgeruimd

Met dank aan een groep vrijwilligers en vrienden van Stichting Deventer Stadsstrand is zaterdagochtend 3 juni  het terrein en de directe omgeving van het stadsstrand opgeruimd. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het verwijderen van achtergebleven puin, ijzer, oude graspollen en zwerfafval. Nu dit verwijderd is kan kan het perceel hopelijk optimaal  herstellen en met gras begroeien zodat we hier samen zo snel mogelijk veilig kunnen spelen, genieten, recreëren en sporten.  Het afval is natuurlijk netjes door ons gesorteerd zodat Gemeente Deventer het na dit weekend kan ophalen en afvoeren.

Mede dankzij de mooie opkomst en (materiele) inzet van detuinenvanbosch, het Groenbedrijf, Cambio Buurtbeheer en Deventer Schoonfamilie was de klus sneller geklaard dan we hadden ingepland. De werkzaamheden trokken veel bekijks vanaf de Wilhelminabrug en ook RTV Oost en de Stentor waren aanwezig om aandacht te besteden aan de werkzaamheden.

Nogmaals onze dank aan iedereen die ons deze dag mogelijk heeft gemaakt en we hopen dat er snel voldoende afvalbakken in het gebied worden geplaatst zodat recreanten in de zomermaanden straks zelf hun afval kwijt kunnen.

 

Er lag voornamelijk veel achtergebleven puin en bakstenen…

 maar ook maar ook het nodige ijzer en aangespoeld hout en takken..

en met dank aan twee helden van de dag is zelfs deze oude “schietstoel” uit het water gevist
Het eindresultaat is een redelijk egaal maar schoon perceel wat komende periode mooi kan herstellen 

 

Werkgroep WorpWegWerpVrij

Deze dag trokken we samen op met een groep actieve bewoners van de Worp die zich al ruim 7 zeven jaar lang maandelijks inzetten voor schone IJsselstrandjes, Worpplantsoen en woonwijk de Worp. Helaas beleefden zij vandaag een dieptepunt door een vuilniszak die gebruikt werd als toilet aan te treffen bij één van de strandjes richting de fietsbrug. Deze club vrijwilligers is zich nu aan het beramen over hoe nu verder… Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.