Horecavoorziening van zeecontainers

De komst van een horecavoorziening is essentieel en zorgt voor zelfstandig bestaansrecht en continuïteit van het stadsstrand. Zo kan gezorgd worden voor inrichting, beheer en toezicht van het recreatiegedeelte.

De basis van het stadsstrand bestaat uit vijf zeecontainers als belangrijkste bouwstenen. In de units wordt simpel maar smakelijk gekookt, worden drankjes klaargemaakt en ijsjes verkocht. Ook zal er bijvoorbeeld  toiletvoorziening, opslag en koelruimte gerealiseerd worden. Natuurlijk zorgen wij ook voor overdekte zitplaatsen (zowel binnen als buiten).

Visuele
impressie

Inrichtingsplattegrond stadsstrand & omgeving

Het stadsstrand van Deventer wordt een unieke plek waar bewoners en bezoekers van Deventer jaarlijks tijdens de maanden april tot en met oktober kunnen samenkomen om op een eigentijdse, laagdrempelige en informele wijze te kunnen genieten van de zomer en deze unieke plek met uitzicht op de skyline van Deventer,  IJssel en uiterwaarden. Het plan bestaat uit het plaatsen van een tijdelijke (seizoens)horecavoorziening en het inrichten van een informele stads(lig)weide voor recreanten aan het water. Goed om te weten:

 • De komst van een commerciële pop-up horecavoorziening is essentieel en zorgt voor zelfstandig bestaansrecht en continuïteit van het concept;
 • De omvang van de tijdelijke horecavoorziening voldoet aan het minimaal vereiste vierkante meters binnenruimte teneinde te voldoen aan de eisen en wetgeving van een horecavoorziening;
 • De horecavoorziening bestaat uit een (samengesteld) gebouw met informele binnen- en buitenruimtes (terrassen);
 • De omvang van de binnenruimte van de horecavoorziening bedraagt een zitgelegenheid voor ca. 48 personen voor een rendabele exploitatie van de horecavoorziening;
 • De horecavoorziening met terras biedt mogelijkheden om te kunnen ontbijten, koffiedrinken, eten en borrelen (zwak- en sterk alcoholische dranken)
 • Er komen een aantal uitgiftepunten (take-away/kiosk-functie) voor bijvoorbeeld koffie, ijs, frisdrank, tosti, hamburger e.d. bij de uitgifteloketten voor passanten Bolwerksweg en recreanten stadsweide
 • Recreanten en passanten kunnen gebruik van hygiënische faciliteiten bij de horecavoorziening, zoals toiletten, drinkwaterpunten, fietsenrekken en afvalbakken
 • Recreanten kunnen picknicken, recreëren en zonnebaden op de openbare en vrij toegankelijke stadsweide
 • Kinderen kunnen veilig en hygiënisch spelen in het gras
 • Vissers kunnen gebruik blijven maken van de bestaande visoever
 • Er ontstaan tal van mogelijkheden voor het organiseren van laagdrempelige en kleinschalige activiteiten, hierbij valt te denken aan evenementen in de sfeer van een streekmarkt, healthy sportfestival, akoestische livemuziek of een (silent) openluchtbioscoop.

Zwemmen is niet toegestaan en er worden geen grootschalige en/of nachtelijke muziek/dance events georganiseerd. Scooters, auto’s, fietsen, versterkte muziek, open vuurtjes e.d. zullen niet worden toegestaan op de stadsweide.

Genieten, eten en drinken op het vlonderterras

Er komen twee terrassen van gebruikte steenschotten met vintage meubilair, parasols en houten plantenbakken. Aan de rand komen loungebanken met lekkere kussens waar je kunt genieten van het waanzinnige uitzicht op de stad, de Melksterweide en het Worpplantsoen.

Veilig en beschut spelen in de Strandtuin

Onze strandtuin moet een fijne speelplek worden waar onze kleinste gasten veilig  kunnen spelen met het leukste wat de natuur te bieden heeft: zand en water.

Drankjes en hapjes halen bij het uitgifteloket

Naast de mogelijkheid om op ons terras wat te kunnen eten en drinken zorgen we ook voor uitgifteplekken waar je bijvoorbeeld  je favoriete koffie een fruitijsje, frisdrank of tosti kunt bestellen.

Genieten op de stadsweide

Lekker genieten op de openbare zonneweide waar je gebruik kunt maken van voorzieningen die op andere IJsselstrandjes ontbreken, zoals vuilnisbakken, hygiënische toiletten en drinkwaterpunten.