Deventer
Buddy Challenge : Samen voor Beat Batten

 Food Relax Inspire & Sport Festival

Stel je eens voor, je hebt een actief, leergierig, spelend kind waar je een gezonde, actieve toekomst voor ziet. Maar dan wordt je kind slechtziend, vergeetachtig, beweegt moeilijker en krijgt epileptische aanvallen en belandt zelfs in een rolstoel. Dát is wat de ziekte van Batten doet. Een stille, maar slopende kinderziekte!

Op zondag 29 september gaan we iets groots doen in de strijd tegen deze ziekte. Op het Deventer Stadsstrand doen 60 teams tijdens Meadow Fest mee aan de Buddy Challenge. In een laagdrempelige festivalsfeer zijn er verschillende workouts, challenges en andere sportieve uitdagingen. Jonge kinderen kunnen op het Helden-parcours laten zien wat ze kunnen. Heel Deventer en omstreken in actie voor de ziekte van Batten.

De ziekte van Batten

Food, Relax, Inspire en Sport vormen samen het woord FRIS. Trainingsstudio FRIS staat voor een actief, gezond leven in een veilige, sociale omgeving. Precies die dingen die bij de ziekte van Batten in het gedrang komen. Kinderen met Batten leiden de eerste vijf jaar van hun leven op het oog zorgeloos. Ze rennen, spelen en maken vriendjes. Maar als vanzelf beginnen de problemen. Ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie. Uiteindelijk komen kinderen
met Batten in een rolstoel terecht, ze verliezen de mogelijkheid tot communiceren en tussen het 15e en 25e levensjaar volgt onvermijdelijk het overlijden. Voor zo’n zestig kinderen in Nederland is dat op dit moment hun toekomstbeeld. Laten we er alles aan doen om de toekomst met Batten een stukje zorgelozer te maken!

Praktische informatie

Goed om te weten:

Deventer Buddy Challenge op het Deventer Stadsstrand

De Buddy Challenge zit vol workshops, clinics en natuurlijk de nodige sportieve uitdagingen. Vanzelfsprekend wordt er samen met tal van partners gezorgd voor andere activiteiten voor jong en oud.

Het programma is als volgt:
11:30 inschrijven teams
12:00 briefing activiteiten + warming up
13:00 uur workshops, workouts en activiteiten I
14:30 uur pauze
15:00 uur workshops, workouts en activiteiten II
17:00 Prijsuitreiking

Programma Meadow Fest duurt tot 21:00 uur

Inschrijven

Een team bestaat uit maximaal twee personen, inschrijven kost €25 per team. De challenge begint gelijk na inschrijven, want je kunt natuurlijk pas deelnemen als je zoveel mogelijk sponsorgeld voor Stichting Beat Batten hebt weten op te halen bij vrienden, familie, collega’s, kennissen en wie je nog meer kunt bedenken. Je krijgt een eigen online actiepagina om zoveel mogelijk geld op te halen. Eindig jij in de top tien hoogst ingezamelde sponsorbedragen? Dan heb je de eerste punten voor de Buddy Challenge al binnen!

Praktische Info

Het maximale aantal deelnemers voor de Deventer Buddy Challenge is bereikt. Het is niet meer mogelijk om mee te doen. Deelnemers houden we digitaal op de hoogte over het evenement. Uiteraard kun je nog een aantal gratis trainingen volgen om goed beslagen ten ijs te komen. Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar tanjahogenberg@gmail.com

Sponsoren & Partners

Evenementsponsors

Claim Your Aim | Partner Deventer Stadsstrand
Sponsors Goud

Sponsors Zilver

Shirtsponsors

Door sponsoring van onderstaande partners ontvangen alle deelnemers een tof shirt!

Shirtsponsors

Door sponsoring van onderstaande partners ontvangen alle deelnemers een goedgevulde goodiebag en zijn er prijzen voor de winnaars!

  • Meadow
  • Trainingsstudio FRIS
  • Vrumona
  • Brand Speciaalbier Brouwerij
  • Thermen Bussloo
  • Het Notarieel
  • Wensink Mercedes Deventer
  • Topicus

(nog niet compleet)