Nu.nl: Saxion-studenten onderzoeken idee Deventer stadsstrand

Onderstaand artikel vonden wij op Nu.nl en Deventercentraal.nl

Saxion-studenten onderzoeken idee Deventer stadsstrand

Na veel positieve reacties vanuit de Deventer politiek en inwoners en Stichting IJssellandschap, kan het plan voor een Deventer stadsstrand ook rekenen op steun vanuit Saxion. Een tiental hbo-studenten gaat namelijk onderzoeken en portfolio-opdrachten aan het plan verbinden.

Onlangs kondigde initiatiefnemer Koos Janssen tegenover Deventer Centraal al aan dat hij op zoek was naar een samenwerking met de hogeschool. Woensdagmiddag bleek die visie wederzijds. “We hebben ons initiatief gepresenteerd aan vijfentwintig hbo-studenten van Saxion Ruimtelijke Ontwikkeling in Deventer. Na afloop hebben we met tien tot twaalf studenten afgesproken om in ieder geval een vijftal portfolio-opdrachten en onderzoeken te gaan uitvoeren. Samen werken aan het leukste idee van Deventer noemen we dat.”

Janssen benadrukte eerder al het belang van zo’n project voor studenten: “Het is natuurlijk een fantastisch project voor derde- of vierdejaars studenten om als praktijkopdracht te mogen doen. Niet alleen bouwkundige tekeningen, 3D-visualisaties en een maquette, maar eventueel ook een marktonderzoek of andere onderzoeken; de samenwerkingsmogelijkheden zijn erg groot.”

 

Link naar dit artikel op Nu.nl

Bericht achterlaten